Ovatko kaikki Lumina-tuotteet luonnostaan gluteenittomia?

Kyllä. Käytämme tuotannossamme ainoastaan luonnostaan gluteenittomia raaka-aineita. Esimerkiksi vehnätärkkelystä emme käsittele lainkaan.

Sisältävätkö tuotteenne vehnätärkkelystä?

Eivät sisällä. Tuoteturvallisuuden varmistamiseksi tiloissamme ei valmisteta mitään muita kuin gluteenittomia tuotteita. Vehnää tai vehnätärkkelystä emme käsittele lainkaan.

Mitä lisäaineita jauhoseoksissanne käytetään?

Lumina-vuokaleipäjauhoseos ja -yrttisämpyläjauhoseos ja Lumina siemennäkkärileivontaseos eivät sisällä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita. Lumina tumma reikäleipäjauhoseos sisältää ainoastaan sakeuttamiseen tarvittavaa ksantaanikumia (E415).

Valmistaako Linseed Oy myös muita gluteenittomia tuotteita kuin Lumina-sarjan tuotteet?

Kyllä, valmistamme myös Valo24h paahdettua pellavaa ja marjoja sisältävää tuotesarjaa, joka sopii erinomaisesti keliaakikon ruokavalioon, sillä Valo24h -pellavarouhe sisältää runsaasti lignaania, kuitua ja omega-3- rasvahappoja (www.valo24h.fi).

Missä Lumina-tuotteiden pellava viljellään?

Lumina-tuotteiden pellava viljellään omilla sopimusviljelyksillä Suomessa.

Miten pellavan gluteenittomuus taataan?

Linseed Oy kouluttaa omat sopimusviljelijänsä ja harvinaislaatuinen gluteeniton ketju toimii viljelijältä lopputuotteeseen asti (ks. kuva).


Miten pellavan kuidut vaikuttavat suolen toimintaan?

Pellava sisältää sekä liukenematonta (2/3) että liukoista (1/3) kuitua. Liukenematon kuitu ehkäisee ummetusta ja vaikuttaa edullisesti suolen toimintaan lisäämällä ulosteen massaa ja parantamalla sen rakennetta. Liukoinen kuitu taas hidastaa mahalaukun tyhjenemistä ja lisää kylläisyyden tunnetta.

Mihin jätteeseen tyhjä pussi kuuluu?

Pusseissamme on kierrätysmerkki, joten ne soveltuvat vain laitosmaiseen polttoon. Tarkista paikallisesta jätehuollosta, soveltuuko pussi muualle kuin sekajätteeseen.

© 2022 Linseed
webDesign: Mekanismi »